F1-kauden 2011 yllättäjät

Olin tehdä kauden kymmenen parhaan kuljettajan listan, mutta jo ensiriveillä totesin lopputuloksesta tulevan kovin negatiivinen. Tästä tuli paljon parempi mieli.

4. Jerome D’Ambrosio

Jerome D’Ambrosio oli kauden (erittäin) huomaamaton yllättäjä. Timo Glock on verrokkina kovempi kuin moni tajuaa, mutta belgialaistulokas paitsi pärjäsi siedettävästi aika-ajoissa, myös ajoi useita todella hyviä kilpailuja.

Vaan huomasiko kukaan? Tuskinpa. D’Ambrosion suoritus on hyvä osoitus siitä, kuinka hankala lähtöruudukon huonoimmassa tallissa on erottua. Jerome ansaitsisi toisenkin kauden kuninkuusluokassa.

3. Heikki Kovalainen

Heikki Kovalainen oli koko kauden tasaisen vahva, mutta minuun teki vaikutuksen erityisesti se, kuinka vaivattomalta touhu ulospäin näytti. Vihdoin näyttää siltä, että Heikki on haasteidensa kanssa sinut.

Parhaiten eroa parin vuoden takaiseen kuvannee Mike Gascoynen kommentti kuljettajansa kehittymisestä viime ja tämän vuoden välillä; Miken mukaan nopea kierros Jarno Trullilta aika-ajoissa sai 2010-mallin Heikin pois tolaltaan, häviämään jo ennen itse suoritusta. Päättyneellä kaudella Heikkiä ei ulkopuolisilla asioilla häiritty.

2. Jenson Button

Se, että Jenson Button on vahva kelin muuttuessa, ei ollut enää yllätys. Samoin kuin ei oikeastaan sekään, että hän pystyy kilpailemaan Lewis Hamiltonia vastaan. Uusien renkaiden hyödyntäminen parhaiten ei myöskään ole valtaisa järistys.

Sitä vastoin se, että Jenson kykeni viimein tasaisiin suorituksiin aika-ajoissa oli jotain uutta. Todellinen paukku oli se, että hänestä oli voittovauhtiin kuivalla kelillä. Tätä Jenson Buttonia ei ole ennen nähty lukuunottamatta sitä satumaista kauden puolikasta Brawnilla.

1. Adrian Sutil

Adrian Sutilin tähänastinen F1-ura on ollut sekoitus väläytyksiä lahjakkuudesta, omituisia virheitä, mestariluokan suorituksia sadekelillä sekä selittämätöntä epätasaisuutta. Kun Paul di Resta vielä otti ohjat käsiinsä Force Indialla heti ensimmäisissä kilpailuissaan, näytti jopa Sutilin F1-uran jatko olevan suuressa vaarassa.

Yllättäen Sutil käänsikin tallikaverien taiston voitokseen kauden puolivälin jälkeen. Kun virheet samalla vähentyivät ja otteet olivat kerta toisensa jälkeen yhtä vahvoja, nosti hän itsensä pimeydestä takaisin myös Force Indian kuljettajavalintoihin. Vaille tallipaikkaa jääminen olisi hienon loppuvuoden jälkeen huutava vääryys.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: