Mika Salon Ferrari-testi

Oletko vastikään kertonut suomalaismedialle ajavasi pian testejä modernilla F1-autolla? Tämä sääntökertaus on juuri sinulle.

Kuten tietänette, on testaaminen Formula 1 -sarjassa nykyisin erittäin rajattua. Tarkalleen ottaen testirajoitus koskee autoja, jotka ovat viime, tämän tai ensi vuoden F1-sääntöjen mukaisia, ja testaaminen on kiellettyä viimeisestä kilpailukautta edeltävästä täydestä viikosta (tämä viikko) kalenterivuoden loppuun lukuunottamatta kahta erikseen sovittua testitapahtumaa Mugellossa ja Abu Dhabissa.

Säännöstä on kolme poikkeusta: erikoisrenkailla ajettavat promootiotapahtumat, joiden määrä ja ajomatka on tallien välisellä sopimuksella rajattu, neljä suoratestipäivää sekä kuljettajanvaihtoja varten varattu mahdollisuus ylimääräiseen testipäivään.

Kun Mika Salo sanoo, että hän tulee Suzukassa testaamaan kahden päivän ajan viimevuotisella Ferrarilla, niin mitä näistä poikkeuksista hyödynnetään? Onko suomalaisen istuttaminen ylivuotiseen kotteroon Japanissa se PR-tapahtuma, johon italialaistalli käyttää kiintiönsä, jonka se on muuten jo käyttänyt? Onko Suzukan mutkainen rata todettu optimaaliseksi suoratesteihin, jotka on päätetty ajaa vanhalla, tämän vuoden autosta tyystin poikkeavalla koslalla? Vai onko Felipe Massa sittenkin päätetty korvata 45-vuotiaalla suurisuisella kehäraakilla?

Kuten aiemmin ehätin mainita, on Mika S kertonut Ferrari-testipestistä kerran aiemminkin. Tuolloin testi jäi tyystin toteutumatta, ja jollei Maranellossa nähdä vantaalaisen pygmin panosta räikeän sääntörikkomuksen arvoiseksi, saattaa tapahtuma tälläkin kertaa saada Salon kertomuksesta poikkeavan muodon.

Toistuvasti peruuntuvien unelmasopimusten ilmoittelussa on se ikävä piirre, että suupaltista tulee ennemmin tai myöhemmin naurunalainen. Onkohan paikka NASCARissa yhä mahdollinen?

Mainokset

3 kommenttia

  1. Se ensimmäinen erikseen sovittu testi toukokuussa tapahtuu tietenkin Mugellossa eikä Barcelonassa.

    1. No niinhän siinä lukee! Ainakin nyt. Olen huono.

  2. Siellä se Mika nyt ajelee ympäri Suzukaa vuoden 2008 Ferrarilla. Kuka olisi arvannut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: